top of page

Koprivnički vozač Leon Zelenko spreman je za Svjetsko prvenstvo u Bahrainu

Treninzi su krenuli danas, trajat će i sutra. U srijedu počinju kvalifikacije, dok je finale na rasporedu u subotuMala koprivnička ekspedicija stigla je u Bahrain, gdje se ovog tjedna održava Svjetsko prvenstvo u kartingu.


Mladi koprivnički vozač Leon Zelenko, član Karting kluba Koprivnica, u svojoj kolekciji već ima naslov svjetskog doprvaka iz Portugala.Ovaj put u Bahrainu će pokušati otići i korak više. Plasman na svjetsku smotru izborio je kao pobjednik Prvenstva centralne Europe i SportStil Cupa. Uz Leon, u Bahrainu su i njegov otac Danijel te mehaničar Marijan Ganžulić Gans.


Treninzi su krenuli danas, trajat će i sutra. U srijedu počinju kvalifikacije, dok je finale na rasporedu u subotu. Važno je napomenuti da svi natjecatelji voze u istim bolidima koje osigurava Rotax, dakle u startu će svi imati iste uvjete.


– Svi voze dosta agresivno, pa će za uspjeh trebati i puno sreće. Samo jedno izlijetanje može vas u potpunosti eliminirati jer je oko staze pijesak iz kojeg se nije moguće vratiti u utrku. Po Leonovoj kvaliteti, očekujemo plasman među prvih 10, ali prognoze su doista nezahvalne – rekao je Danijel Zelenko.Comments


bottom of page